Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kieszonki z szynką, szpinakiem i kukurydzą

To szybki sposób na pyszną kolację.

Składniki:
• ciasto francuskie 1 opakowanie
• szpinak mrożony hortex 1/2 opakowania
• szynka gotowana 4 plastry
• kukurydza konserwowa 3 łyżki
• gałka muszkatołowa starta 1/2 łyżeczki
• pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki
• sól do smaku

Sposón przygotowania:
Szpinak przesmażamy na patelni tak aby całkowicie odparował, doprawiamy go gałką, solą, pieprzem i dodajemy do niego kukurydzę. Mieszamy razem.

Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów. Połówkę z każdego kwadratu nacinamy na środku.
Na całej połówce kładziemy po połowie plasterka szynki, na to po 2 łyżki szpinaku z kukurydzą.
Nakładamy ponacinaną częścią i dociskamy zlepiając brzegi.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220’C na 20 minut.

 

Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaya" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *