To szybki sposób na pyszną kolację.
Składniki:
• ciasto francuskie 1 opakowanie
• szpinak mrożony hortex 1/2 opakowania
• szynka gotowana 4 plastry
• kukurydza konserwowa 3 łyżki
• gałka muszkatołowa starta 1/2 łyżeczki
• pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki
• sól do smaku
Sposón przygotowania:
Szpinak przesmażamy na patelni tak aby całkowicie odparował, doprawiamy go gałką, solą, pieprzem i dodajemy do niego kukurydzę. Mieszamy razem.
Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów. Połówkę z każdego kwadratu nacinamy na środku.
Na całej połówce kładziemy po połowie plasterka szynki, na to po 2 łyżki szpinaku z kukurydzą.
Nakładamy ponacinaną częścią i dociskamy zlepiając brzegi.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220’C na 20 minut.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaya" przez Ewelosa