Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks z bakaliami na święta Aliny

Święta bożego Narodzenia nie mogą obejść się bez pysznych świątecznych ciast. Tym razem podajemy przepis na keks z bakaliami Aliny. Przepis zawiera: bakalie, mąkę, masło i cukier. 
 

Składniki:

  • 300 g bakalii 
  • 2 szkl mąki 
  • 5 jajek
  • 1 kostka masła
  • 1 szkl cukru 
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • kilka kropel aromatu rumowego
 

Sposób wykonania:

  1. Do miękkiego masła dodać szczyptę soli i razem utrzeć na puszystą masę.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo cukier oraz cukier waniliowy.
    Gdy składniki się połączą wbijać po jednym jajku.
    Nadal ucierać na gładką masę.
    Następnie dodać jeszcze kilka kropel aromatu rumowego i stale mieszając wsypywać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Gdy składniki się połączą na sam koniec wrzucić bakalie.
    Całość przemieszać.
    Powstałe ciasto przełożyć do formy.
    Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny. 
     

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *