Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza z musem jabłkowym w sosie

Składniki;

  • 3 szkl. kaszy manny
  • kawałek masła
  • mleko
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 1 szkl. musu jabłkowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

    Sos:

  • ½ szkl. mleka
  • 2 żółtka
  • łyżeczka mąki pszennej
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego

    Sposób wykonania:

    1. Kaszę zalać mlekiem, dodać kawałek masła, cukier oraz sól i ugotować do miękkości.
      Następnie zmiksować kaszę w trakcie dodając stopniowo, mus jabłkowy oraz jogurt.
      Miksować aż powstanie puszysta masa, wówczas przełożyć ja do pucharków.
      Składniki podane na sos wymieszać ze sobą w rondelku po czym podgrzewać na małym ogniu.
      Trzymać kilka minut, aż sos stanie się gesty, wówczas odstawić go do ostygnięcia.
      Na sam koniec sosem polać deser.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *