Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkowinka z serkiem

Składniki:


• karkowina peklowana,
• ser żółty,
• bazylia,
• ananas,
• boczek,

Sposób przyrządzenia:
Peklowaną karkowinę kroimy w plastry grubości ok 1 cm, moczymy ok. 2 minut w piwie, następnie kładziemy na gorący ruszcik i opiekamy jedną stronę, drugą w tym czasie posypujemy bazylią (nie żałować!), następnie obracamy mięsko, kładziemy na opieczoną stronę ananasa i owijamy mięso w folię, wyjmujemy z folii i kładziemy gruby plaster sera, owijamy całość plastrem boczku, pieczemy na obie strony,
zamiast piwa można użyć np. wina lub koniaku mięso wtedy jest bardziej miękkie, dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *