Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z grochem z cebulką i ziemniakiem

Składniki:

  • ½ kg kiszonej kapusty
  • 1 szkl. grochu
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Groch zalać 3 szklankami wody i zostawić na noc.
    Następnego dnia kapustę poszatkować i ugotować do miękkości.
    W między czasie groch ugotować w tej samej wodzie w której się moczył po czym przetrzeć go przez sito i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Natomiast cebulę posiekać i zeszklić na ogniu a ziemniaki ugotować i rozgnieść.
    Do miękkiej kapusty dodać groch, zmieniki i cebulę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Na sam koniec dodać jeszcze roztopione masło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *