Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z borowikami i śliwkami

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 10 dag suszonych borowików
  • 10 dag masła
  • cebula
  • 5 dag śliwek suszonych
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować je w tej samej wodzie w której się moczyła po czym je odcedzić i pokroić.
    W miedzy czasie kapustę zalać wodą i ugotować do miękkości.
    W połowie gotowania wrzucić do kapusty grzyby razem z wywarem w którym się gotowały.
    Wrzucić jeszcze śliwki i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec na rozgrzanym maśle zeszklić posiekana cebulę i dodać ja do kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *