Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior smażony z kurkumą

Składniki:

  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 szkl. czerwonej cebuli
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 3 szkl. różyczek kalafiora
  • 2 zielone papryczki chili
  • 2 szkl. żółtej i czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę posiekać po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem.
    Gdy lekko się przesmaży oprószyć ją kurkumą i smażyć kolejną minutę.
    Po tym czasie dodać różyczki kalafiora.
    Pozostawić na ogniu na około 8 minut.
    Wówczas dodać papryczki chili oraz paprykę.
    Wymieszać i smażyć jeszcze około 5 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *