Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczuszki jajeczne z pieczarkami

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 liście sałaty
  • 2 łyżki białego sera
  • Ziarenka pieprzu
  • 1 ugotowana marchewka
  • 3 pieczarki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majonez

    Sposób wykonania:

    Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
    Następnie pieczarki pokroić na plasterki i podsmażyć je na rozgrzanym maśle po czym odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas dodać żółtka i razem utrzeć, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem nadziać jajka, które ułożyć farszem do dołu na liściach sałaty.
    Z twarogu zrobić małe kulki, które przekroić do jajek, to będą główki kaczki.
    Z ziarenek pieprzu zrobić oczka a z marchewki wyciąć dzióbki.
    Na sam koniec z majonezu zrobić skrzydełka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *