Składniki:
- 4 jajka
- 3 liście sałaty
- 2 łyżki białego sera
- Ziarenka pieprzu
- 1 ugotowana marchewka
- 3 pieczarki
- olej
- sól
- pieprz
- majonez
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
Następnie pieczarki pokroić na plasterki i podsmażyć je na rozgrzanym maśle po czym odstawić do ostygnięcia.
Wówczas dodać żółtka i razem utrzeć, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym farszem nadziać jajka, które ułożyć farszem do dołu na liściach sałaty.
Z twarogu zrobić małe kulki, które przekroić do jajek, to będą główki kaczki.
Z ziarenek pieprzu zrobić oczka a z marchewki wyciąć dzióbki.
Na sam koniec z majonezu zrobić skrzydełka.