Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jarzynowa z brukselką

Składniki

  • włoszczyzna
  • 30 dag brukselki
  • cebula
  • 4 ziemniaki
  • łyżka masła
  • pół pęczka koperku
  • łyżeczka przyprawy do zup
  • liść laurowy
  • kminek
  • sól
  • pieprz
     

Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i pokroić po czym zalać 1,5 l wody i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle.
Następnie obrane ziemniaki pokroić w kostkę, por pokroić w krążki i razem z brukselką wrzucić do zupy.
Gotować kolejne 15 minut po czym dodać cebulkę oraz przyprawy.
Na koniec posypać posiekanym koperkiem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *