Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z łososiem Basi

Portal  dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów. Jajecznica z łososiem Basi. Lista zakupów: jajka, mleko, masło i wędzony łosoś. 
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka mleka 
  • 2 łyżki masła
  • 80 g wędzonego łososia
  • sól 
  • pieprz
  • natka pietruszki do posypania
 

Sposób wykonania:

  1. Jajka wbić do miseczki.
    Dodać do nich mleko i razem roztrzepać.
    Na patelni rozgrzać masło.
    Wówczas wylać na niego masę jajeczną.
    Mieszając trzymać na ogniu, aż jajka zaczną się ścinać po czym dodać jeszcze wędzonego łososia pokrojonego na mniejsze kawałki.
    Trzymać jeszcze chwilę na ogniu, aż łosoś się zagrzeje.
    Gotowa jajecznice rozłożyć na kromkach chleba.
    Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *