Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajeczna sałatka z rzodkiewką

 

Składniki:

  • 6 jaj
  • pęczek szczypiorku
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 4 łyżki majonezu
  • kilka liści zielonej sałaty
  • łyżka chrzanu
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić, przelać zimną wodą i obrać.
    Następnie pokroić je w drobną kostkę.
    Natomiast rzodkiewki pokroić w plasterki a sałatę porwać na mniejsze kawałki, które przełożyć na dno salaterki.
    Jajka wymieszać z rzodkiewką oraz majonezem i chrzanem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć na sałatę.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *