Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłkowiec na biszkopcie

Składniki:

  • 7 jajek
  • 40 dag mąki
  • kostka masła
  • 25 dag cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 jabłek
  • masło do formy
  • tarta bułka do formy

    Sposób wykonania:

    Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać żółtka, oraz mąkę z proszkiem do pieczenia.
    Całość dokładnie utrzeć po czym dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
    Na samej górze ułożyć kawałki jabłka,.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *