Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka z pleśniowym serem

Składniki:

  • 100 g błękitnego sera pleśniowego
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy
  • Pieprz

    Sposób wykonania:
    Jabłka przekroić na połówki z których wydrążyć miąższ i skropić je sokiem z cytryny po czym ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.
    Do otwór po gniazdach nasiennych włożyć starty ser pleśniowy.
    Całość posypać posiekanymi orzechami, oprószyć pieprzem i skropić oliwą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać okolono 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *