Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy z piwem

 

Składniki:

  • ½ kg wołowiny
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • łyżka mąki
  • ½ szkl jasnego piwa
  • ½ szkl śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w gruba kostkę, którą oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mace.
    Następnie obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulą.
    Wówczas podlać mięso piwem i trzymać na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
    Pod koniec duszenia zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *