Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz jagnięcy Marzeny

Składniki:

  • 1 kg. mięsa jagnięcego
  • 4 pomidory
  • 3 papryki czerwone
  • 1/2 kg. ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 szkl. bulionu
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 20 oliwek
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól

    Przygotowanie:
    Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półplasterki. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso. Dodać cebulę i smażyć razem minutę. Dodać posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy. Zalać wszystko bulionem i octem winnym. Dodać sól i pieprz do smaku i wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. Godziny. Paprykę pokroić w kostkę. Pomidory posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do gulaszu i dusić jeszcze 20 minut. Pod koniec duszenia dodać oliwki.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *