Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby marynowane mojej Babci

Składniki:

  • grzyby leśne
  • 1 litr wody
  • 5 dkg soli
  • 2 g kwasku cytrynowego

Marynata:

  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 8 ziaren pieprzu
  • 4 goździki
  • odrobinę cynamonu
  • 2 liście laurowe
  • 3 g kwasku cytrynowego
  • 6 łyżek octu spirytusowego


Sposób przyrządzenia:

Grzyby oczyścić, przyciąć trzony, większe przekroić na połowę, małe pozostawić w całości. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać sól i kwasek cytrynowy i w tak przygotowanym roztworze przez 5 minut gotować oczyszczone grzyby. Obgotowane, odcedzone grzyby przekładać do sterylnie czystych słoi, wypełniając je do 2/3 objętości. Przygotować marynatę. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać pieprz, goździki, cynamon, liście laurowe, powoli gotować 30 minut. Uzupełnić odparowaną wodę, dodać pozostałe składniki marynaty wymieszać, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować kilka minut, przecedzić i gorącą marynatą zalać grzyby w słojach, szczelnie zamknąć.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *