Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki z rumem i skórką pomarańczową

Składniki:

  • 4 gruszki
  • kieliszek rumu
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • smażona skórka pomarańczowa
  • bita śmietana
  • biszkopciki

    Sposób wykonania:
    Obrane gruszki przekroić na połówki z których wydrążyć gniazda nasienne.
    W powstałe otwory wsypać ½ łyżeczki cukru i ułożyć gruszki w naczyniu żaroodpornym .
    Skropić gruszki rumem i posypać skórką pomarańczową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i zapiekać około 45 minut.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i posypać biszkoptami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *