Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka zapiekane w cieście rumowym

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 5 jajek
  • kieliszek rumu
  • 2 szkl. mleka
  • 3 jabłka
  • bita śmietana
  • łyżka cukru pudru
  • cynamon
  • tłuszcz
  • łyżka tartej bułki

Sposób wykonania:

  1. Do jajek dodać mąkę, ¾ szkl. cukru, mleko oraz rum.
    Całość dokładnie utrzeć.
    Gdyby masa wyszła za rzadka dodać do niej odrobinę bułki tartej.
    Następnie jabłka obrać i pokroić je w plasterki, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    posypać je cukrem pudrem oraz cynamonem.
    Następnie zalać je ciastem po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 35 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *