Nie wiesz co przygotować z tuńczyka? Wypróbuj przepis Izy na grillowanego steka. Lista zakupów: steki z tuńczyka, sos sojowy, musztarda i cukier.
Składniki:
- 5 steków z tuńczyka
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 łyżki soku z cytryny
Sposób wykonania:
-
Steki osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki wlać sos sojowy.Dodać do niego musztardę, sok z cytryny i olej słonecznikowy.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić jeszcze do smaku cukrem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć tuńczyka.Odstawić na co najmniej 1 godzinę.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron po kilka minut.
Liczba porcji: 4