Przepis na wykonanie pysznego, soczystego pstrąga z grilla. Musisz go wypróbować. Lista zakupów: pstrągi, masło, koperek, cytryna i rozmaryn.
Składniki:
- 2 pstrągi
- 100 g masła
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2 ząbki czosnku
- gałązki rozmarynu
- plasterki cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pstrągi oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie oprószyć je wewnątrz i zewnątrz solą oraz pieprzem.Do miękkiego masła dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wymieszać i włożyć po kawałku do wnętrza każdej ryby.Dodać jeszcze natkę pietruszkę oraz koperek.Tak przygotowane ryby skropić jeszcze oliwą z oliwek.Na wierzchu rozłożyć jeszcze plasterki cytryny oraz gałązki rozmaryn.Delikatnie przełożyć ryby do koszyczków do grillowania.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto co jakiś czas obracając.
Liczba porcji: 2