Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane pstrągi Bartka

Przepis na wykonanie pysznego, soczystego pstrąga z grilla. Musisz go wypróbować. Lista zakupów: pstrągi, masło, koperek, cytryna i rozmaryn. 
 
 

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 100 g masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • gałązki rozmarynu
  • plasterki cytryny
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Pstrągi oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie oprószyć je wewnątrz i zewnątrz solą oraz pieprzem.
    Do miękkiego masła dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wymieszać i włożyć po kawałku do wnętrza każdej ryby.
    Dodać jeszcze natkę pietruszkę oraz koperek.
    Tak przygotowane ryby skropić jeszcze oliwą z oliwek.
    Na wierzchu rozłożyć jeszcze plasterki cytryny oraz gałązki rozmaryn.
    Delikatnie przełożyć ryby do koszyczków do grillowania.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto co jakiś czas obracając.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *