Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki z pampuszkami

Składniki:
1 biała kapusta o wadze około 1 kg
80 dkg mielonego mięsa wieprzowego
5 dkg ryżu
3 cebule
10 dkg masła
15 dkg pomidorów piure
szczypta majeranku
sól, pieprz
Pampuszki:
75 dkg ugotowanych w mundurkach ziemniaków
1 jajko
1 cebula
sól, pieprz

 


Sposób przyrządzenia:
W dużym garnku zagotować ok. 4 litrów osolonej wody. Z kapusty wykroić głąb, włożyć do wrzątku, parzyć przez 5 – 10 minut, a następnie delikatnie zdejmować po jednym liściu.. Miękkie liście zahartować w zimnej wodzie. Ostrożnie ściąć ostrym nożem zgrubienia liści.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Mielone mięso wymieszać z 3 łyżkami pokrojonej cebuli, ryżem, majerankiem, przyprawić solą i pieprzem. Z tak przygotowanego farszu formować owalne porcje, kłaść na liściach kapusty, zagiąć boki i zwijać ciasne rulony (gołąbki). Podlać bulionem lub wodą i dusić pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 90 minut. Pod koniec duszenia dodać piure pomidorowe i po kilku minutach sos zagęścić mąką.
W międzyczasie przygotować „pampuszki” Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w plastry i wymieszać z rozmieszanym jajkiem. Na patelni rozgrzać masło, obsmażać na nim pojedyncze plastry ziemniaków. Gdy wszystkie nabiorą pięknego złotego koloru dodać pokrojoną cebulkę i smażyć razem aż i ona się zezłoci, przyprawić. Podawać z gołąbkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *