Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki z grzybami Pauli

Składniki:

• 300 g świeżych grzybów
• 500 g świeżej kapusty
• 2 cebule
• 3-4 łyżki oleju
• 2 łyżki stołowe margaryny
• 2 szklanki sosu śmietanowego z przecierem pomidorowym
• sól

Sposób przyrządzenia:
Głowkę kapusty oczyścić i po wykrojeniu głąba ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.Następnie oddzielić liście i lekko pobić nerwy liściowe.Grzyby ugotowane drobno pokroić, wymieszać z posiekaną przesmażonącebulą, posolić i obsmażyć. Farsz kłaść na liściach kapuścianych i zawijać je w koperty.Gołąbki obsmażyć, zalać sosem śmietanowym z przecierem pomidorowym i dusić 30-40 minut.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Paula__18

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *