Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsty krem z cukinii

I kolejny fantastyczny przepis na przygotowanie czegoś z cukinii. Tym razem postanowiliśmy przygotować z niej gęsty krem. Pozostałe składniki potrawy: ziemniak, bulion warzywny, jogurt, czosnek i cebula. 
 

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 1 ziemniak
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanej mięty 
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej 
  • 3 czubate jogurtu greckiego
  • grzanki 
  • sól 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cukinię dokładnie umyć po czym nie obierając jej pokroić w kostkę.
    Ziemniaki obrać , również pokroić w kostkę.
    Natomiast cebulę i czosnek obrać, posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą.
    Lekko przesmażyć po czym wrzucić warzywa i razem trzymać na ogniu około 5 minut. 
    Po tym czasie zalać całość bulionem i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Pod koniec gotowania dodać jeszcze listki mięty.
    Następnie zagęścić całość mąką wymieszaną z odrobiną wody. 
    Dokładnie wymieszać i zestawić garnek z ognia.
    Całość zmiksować na gładki krem.
    Zaprawić go jeszcze jogurtem naturalnym. 
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Przed podaniem posypać krem grzankami.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *