Składniki:
• 1 torebka galaretki truskawkowej
• 1 torebka galaretki agrestowej
• 1 torebka galaretki cytrynowej
• 1 duże opakowanie serka homogenizowanego
Sposób przyrządzenia:
Galaretki truskawkową i agrestową przyrządzić zgodnie z przepisem ale dodając mnie wody niż zalecane (o około 1/3-1/2 mniej). Gdy zastygnie pokroić w kosteczkę. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, a gdy ostygnie ale jeszcze nie zacznie się zsiadać, zmiksować ją z serkiem homogenizowanym. Wymieszać z pokrojonymi galaretkami. Przełożyć do formy wyrównać wierzch i wstawić do lodówki.
* Można wykorzystać inne smaki galaretek, ten zestaw wybieram, bo kolorystycznie ładnie wygląda.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)
1 comment for “Galaretkowy sernik”