Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretki (żelki) jabłkowo orzechowe

Składniki:
1 szklanka tartych jabłek
2 szklanki cukru
2 łyżki żelatyny
5 łyżek zimnej wody
1 łyżka wody różanej lub sok z cytryny
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
cukier puder lub rozpuszczona czekolada

Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu wymieszać jabłka z cukrem, podgrzewać mieszając aż zawrze, obniżyć temperaturę, powoli gotować mieszając 30 minut, odstawić, przetrzeć przez sito. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, odstawić na 30 minut, dodać do jabłek wraz z orzechami i wodą różaną, doprowadzić ponownie do wrzenia mieszając. Gorącą masę wylać na płaską blaszkę do pieczenia, odstawić do lodówki na kilka godzin. Gdy masa stężeje kroić ją ostrym nożem na prostokąty. Tak przygotowane galaretki obtoczyć w cukrze pudrze lub moczyć nabite na widelcu w  chłodnej rozpuszczonej czekoladzie i odkładać na półmisek wyłożony folią do zastygnięcia. Przechowywać przykryte w lodówce. Palce lizać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *