Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fusilli z sosem i węgorzem

Składniki:

  • 1 pęczek trybuli
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 25- ml śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 200 g wędzonego węgorza
  • 300 g makaronu fusilli

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekana cebulę po czym wlać śmietanę i trzymać na małym ogni aż stanie się gęsta i aksamitna.
    Wówczas włożyć do sosu kawałki węgorza oraz listki trybuli.
    Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie makaron ugotować według opisu na opakowaniu .
    Po odcedzeniu wymieszać go z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *