Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jola

Forum Replies Created

Viewing 11 posts - 46 through 56 (of 56 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: piwo domowe #43976
    Jola
    Participant

    Link nie dzia³a.Co ¿le zrobi³am?

    in reply to: piwo domowe #43974
    Jola
    Participant

    Jak na razie ograniczam sie do gotowych zestawów, chocia¿ ostatni zmodyfikowa³am.Kupujê w sklepie Browamator. Jak mi siê uda to wklejê link[url]www.browamator.pl[/url] 😉

    in reply to: Szynkowar #43961
    Jola
    Participant

    Aha i nie wyrzucaj galaretki, ¶wietny dodatek do sosów miêsnych.

    in reply to: Szynkowar #43960
    Jola
    Participant

    miêso najlepsze mieszane, a bulion jaki mam. Najlepszy w³asny, ale knorr`a warzywny lub wo³owy te¿ mo¿e byæ.

    in reply to: Ciastkiem w czoło na wesoło #43959
    Jola
    Participant

    Na temat Szkotów
    Szkot naprawia dach. Omskne³a mu sie noga i spada. Mijaj±c okno kuchni krzyczy:
    -Ugotuj na jedn± osobê, ja zjem w szpitalu.

    in reply to: nalewka miodowo-cytrynowa #43958
    Jola
    Participant

    ju¿ wczoraj napisa³am,dziêki

    in reply to: Nalewki i likiery domowe. #43957
    Jola
    Participant

    wys³a³am, ale mia³am k³opoty z outlokiem. Napisz,czy dosz³o?

    in reply to: Nalewki i likiery domowe. #43953
    Jola
    Participant

    te¿ siê u¶miecham o przepisy. Mogê do maila do³±czyæ swoje receptury (niedokoñczony dokument WORDa). :rolleyes:

    in reply to: Ryby #43951
    Jola
    Participant

    Jad³am filety z mro¿onej mas³owj. Zamro¿one pokropi³am cytryn±, usma¿y³am na oleju.Przepyszna!

    in reply to: cukierki ślazowe #43948
    Jola
    Participant

    ¦lazowych nie znam, ale Æwierczakiewiczowa poleca na kaszel gumowe. Podajê przepis:
    1 kg gumy arabskiej w proszku
    1 kg cukru
    1 litr wody
    100 ml wody z kwiatu pomarañczy
    12 bia³ek z jajek
    Gumê wymieszaæ z zimn± wod±,lekko podgrzaæ do rozpuszczenia, dodaæ cukier i zagê¶ciæ "do têgo¶ci gêstego syropu".Dodaæ po trochu zapach i bia³ka ca³y czas mieszaj±c.P³yn powinien staæ siê "ciastowaty". Wy³o¿yæ na p³ytê przysypan± cukrem i rozwa³kowaæ.pokroiæ w kawa³ki.
    Mo¿e Ci siê przyda :laugh:

    in reply to: Szynkowar #43945
    Jola
    Participant

    Bardzo czêsto robiê w tym ustrojstwie "pieczeñ rzymsk±".Nawet moja mama (chora na w±trobê)mog³a j± je¶æ.Podajê sposób: ok.1,2 kg mielonego, sól(nie du¿o),pieprz,majeranek i oregano, bu³ka tarta i ze 2 jajka.Wymieszaæ wszystkoi upchaæ do szynkownicy-u nas tak to siê nazywa-wy³o¿onej woreczkiem ¶niadaniowym.Do miêsa w woreczku wlaæ 1/2 szklanki bulionu,zakrêciæ woreczek,docisn±æ wieczko i gotowaæ pó³torej godziny w "pyrkaj±cej wodzie.Tanie,³atwe i smaczne.

Viewing 11 posts - 46 through 56 (of 56 total)