Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
JolaParticipant
Link nie dzia³a.Co ¿le zrobi³am?
JolaParticipantJak na razie ograniczam sie do gotowych zestawów, chocia¿ ostatni zmodyfikowa³am.Kupujê w sklepie Browamator. Jak mi siê uda to wklejê link[url]www.browamator.pl[/url] 😉
JolaParticipantAha i nie wyrzucaj galaretki, ¶wietny dodatek do sosów miêsnych.
JolaParticipantmiêso najlepsze mieszane, a bulion jaki mam. Najlepszy w³asny, ale knorr`a warzywny lub wo³owy te¿ mo¿e byæ.
JolaParticipantNa temat Szkotów
Szkot naprawia dach. Omskne³a mu sie noga i spada. Mijaj±c okno kuchni krzyczy:
-Ugotuj na jedn± osobê, ja zjem w szpitalu.JolaParticipantju¿ wczoraj napisa³am,dziêki
JolaParticipantwys³a³am, ale mia³am k³opoty z outlokiem. Napisz,czy dosz³o?
JolaParticipantte¿ siê u¶miecham o przepisy. Mogê do maila do³±czyæ swoje receptury (niedokoñczony dokument WORDa). :rolleyes:
JolaParticipantJad³am filety z mro¿onej mas³owj. Zamro¿one pokropi³am cytryn±, usma¿y³am na oleju.Przepyszna!
JolaParticipant¦lazowych nie znam, ale Æwierczakiewiczowa poleca na kaszel gumowe. Podajê przepis:
1 kg gumy arabskiej w proszku
1 kg cukru
1 litr wody
100 ml wody z kwiatu pomarañczy
12 bia³ek z jajek
Gumê wymieszaæ z zimn± wod±,lekko podgrzaæ do rozpuszczenia, dodaæ cukier i zagê¶ciæ "do têgo¶ci gêstego syropu".Dodaæ po trochu zapach i bia³ka ca³y czas mieszaj±c.P³yn powinien staæ siê "ciastowaty". Wy³o¿yæ na p³ytê przysypan± cukrem i rozwa³kowaæ.pokroiæ w kawa³ki.
Mo¿e Ci siê przyda :laugh:JolaParticipantBardzo czêsto robiê w tym ustrojstwie "pieczeñ rzymsk±".Nawet moja mama (chora na w±trobê)mog³a j± je¶æ.Podajê sposób: ok.1,2 kg mielonego, sól(nie du¿o),pieprz,majeranek i oregano, bu³ka tarta i ze 2 jajka.Wymieszaæ wszystkoi upchaæ do szynkownicy-u nas tak to siê nazywa-wy³o¿onej woreczkiem ¶niadaniowym.Do miêsa w woreczku wlaæ 1/2 szklanki bulionu,zakrêciæ woreczek,docisn±æ wieczko i gotowaæ pó³torej godziny w "pyrkaj±cej wodzie.Tanie,³atwe i smaczne.
-
AuthorPosts