Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
Karol ZgorzecParticipant
[b]klimek napisał:[/b]
[quote]czy po zaprzestaniu tej diety też można spodziewać się efektu jo-jo ?[/quote]IŻ1.
Przy problemach z odżywianiem, przy zwalczaniu otyłości, również cukrzycy typu 2, niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi wg tzw.
[color=blue][b]__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.[/b][/color] 😆Tabele te opracowali naukowcy z krakowskiego instytutu naukowego o nazwie:
[b] INSTYTUT IRL KRAKÓW.[/b] B) Spróbuj tak jeść, choćby kilka dni, a poczujesz się lżej i zdrowiej.Zobacz też:
Książka; _pt._______: [b]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color][/b] :S
[color=red]P. S. W rozdziale R33 znajdziemy zestaw ćwiczeń na
__MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓLÓW KRĘGOSŁUPA u człowieka.[/color]Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/Karol ZgorzecParticipantZobacz sobie też ten przepis na stronie; http://www.magdalirl.com.pl/
Przeczytaj o tej energii, mnie dodał ten chleb energię i poprawił parametry cukru we krwi, b. znacznie. Sama się przekonasz na sobie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
KarliKarol ZgorzecParticipantSpróbuj wypieku o nazwie; chleb typu KR-IRL.
Przepis WZORCOWY wypieku chleba typu KR-IRL (mini chlebki).
Kaszę jaglaną 400g. oraz ryż biały (lepiej się klei) również 400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) ok. 20 minut. Przyprawy to: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 15 minut.
Ugotowane kasza i ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem i z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 45 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Chleb typu KR-IRL, (tzn. mini chlebki) po upieczeniu smakuje jak luksusowy produkt zbożowy upieczony bez skórki w tosterze. Można go przechowywać w chłodziarce przez ponad 15 dni. Na śniadanie i kolację zaleca się spożywanie 2-3 (mini chlebków) tj. kromek średniej wielkości (150-200 g), jako wariant odżywienia minimum.
K. Z. -
AuthorPosts