Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

chleb domowej roboty

Home Forums Ostanie zakupy Nowości spożywcze chleb domowej roboty

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #44053
    admin
    Keymaster

    na stronie http://www.mieszanki.pl – surowce do wypieku domowego chleba

    #44055
    admin
    Keymaster

    dobra stronke podales::) wa¶nie zamowi³am sobie to urz±dzenie do chleba,tylko gdzie indziej …

    #45433
    Tomek Komar
    Participant

    a dlugo robi sie tkai chleb ?

    #45459
    Karol Zgorzec
    Participant

    Spróbuj wypieku o nazwie; chleb typu KR-IRL.
    Przepis WZORCOWY wypieku chleba typu KR-IRL (mini chlebki).
    Kaszę jaglaną 400g. oraz ryż biały (lepiej się klei) również 400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) ok. 20 minut. Przyprawy to: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 15 minut.
    Ugotowane kasza i ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
    Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem i z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
    Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
    Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 45 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
    Chleb typu KR-IRL, (tzn. mini chlebki) po upieczeniu smakuje jak luksusowy produkt zbożowy upieczony bez skórki w tosterze. Można go przechowywać w chłodziarce przez ponad 15 dni. Na śniadanie i kolację zaleca się spożywanie 2-3 (mini chlebków) tj. kromek średniej wielkości (150-200 g), jako wariant odżywienia minimum.
    K. Z.

    #45460
    marek
    Participant

    Ciekawe 🙂

    #45465
    Tomek Komar
    Participant

    postaram sie sprobowac jak tylko wroce do domu po sesji dzieki za przepis 🙂

    #45466
    Karol Zgorzec
    Participant

    Zobacz sobie też ten przepis na stronie; http://www.magdalirl.com.pl/
    Przeczytaj o tej energii, mnie dodał ten chleb energię i poprawił parametry cukru we krwi, b. znacznie. Sama się przekonasz na sobie.
    Pozdrawiam Cię serdecznie.
    Karli

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.