Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karol Zgorzec

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: schudnąć? żaden kłopot! #46652
    Karol Zgorzec
    Participant

    :angry:

    in reply to: schudnąć? żaden kłopot! #46321
    Karol Zgorzec
    Participant

    :angry:

    in reply to: schudnąć? żaden kłopot! #46651
    Karol Zgorzec
    Participant

    ODCHUDZANIE (takie polecam).

    1. Jemy niskotłuszczowo czyli: INDEKS ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ PRODUKTU oraz

    2. Niskowęglowodanowo, a zatem: NISKIE WĘGLOWODANY, TJ. DO 26% WZROSTU.

    P. S. Po prostu logiczne i realne. Zwyczajnie dziala !! B) *****

    in reply to: schudnąć? żaden kłopot! #46320
    Karol Zgorzec
    Participant

    ODCHUDZANIE (takie polecam).

    1. Jemy niskotłuszczowo czyli: INDEKS ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ PRODUKTU oraz

    2. Niskowęglowodanowo, a zatem: NISKIE WĘGLOWODANY, TJ. DO 26% WZROSTU.

    P. S. Po prostu logiczne i realne. Zwyczajnie dziala !! B) *****

    in reply to: CHLEB TYPU KR-IRL. PODSTAWA TO; ENERGIA !! #46482
    Karol Zgorzec
    Participant

    Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). *****
    2. Gena Janczewska-Korczagin.

    Ja po prostu korzystam z rozumu, ale przede wszystkim poznaję cudze rozumne badania i własne wyniki działania potwierdzające, że np. od cukrzycy można się wybawić nie jedząc mąki- ta wiedza teoretyczna pochodzi z instytutirl, a ja sprawdziłam to w działaniu – jako indywidualny przypadek potwierdzający teorię Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca.

    Co od tego czasu wiem więcej na ten temat?

    Po pierwsze są 3 rodzaje norm wynikowych standardów kwalifikujących pacjenta jako cukrzyka. Moja niewiedza wcześniej była wstydliwa.

    Po drugie nadwaga jest elementem dyskryminacji u nas nawet przez diabetyków, doświadczyłam tego, a nie mogłam mieć pięknej sylwetki (to obraz zaledwie) bo doświadczałam potwornego głodu. Nikt na ten temat nie rozmawia z pacjentem jak pokonać głód.

    Po trzecie nie wiedziałam co jeść, nie rozróżniałam niskich węglowodanów od węglowodanów wysokich a nie chciałam wpisywać się jako człowiek chory ( i )

    Po czwarte uzależniony od choroby i tabletek. Wiele ludzi umiera na raka trzustki- w tym członkowie mojej rodziny którzy byli chorzy na cukrzycę. Nie mnie sądzić o sposobie terapii medycznej, ale na dziś wiem jedno- pacjent jak współpracuje np z lekarzem rodzinnym i Instytutem im prof Ryszarda Lorenca i chce być niezależny i silny to wszystko w jego rękach, a przede wszystko w jego rozumie po to aby skorzystać z rozumu innych badaczy i sprawdzić to na sobie.

    Dlaczego widzę problem w dietetykach- oni mierzą ilość węglowodanów w kromce chleba, która jest na zewnątrz mojej osoby, nazywają to I.G.

    Natomiast wszystkie analizy ( instytutirl ) oparte są na ICH Indeksie Żywieniowym- a to ogromna różnica, ja dzięki konsultacjom dowiedziałam się o tym, że mam wiele bakterii w przewodzie pokarmowym i mogę ilość szkodliwych zmniejszyć znacznie jedząc sól kamienną i cebulę!!!! A dlaczego potrzebna jest zdrowa i prosta bez dodatków niszczących mój organizm kapusta kiszona i kiszone ogórki????

    A dlaczego trzeba najpierw zaczynać od pieczenia chlebka KR-IRL z kaszy, a nie mąki? Bo to są niskie węglowodany których potrzebuje nasz mózg. Bez pomocy Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca nie poradziłabym sobie. Bardzo jestem Wam wdzięczna- Szanowni Ludzie Instytutu.

    23 października 2011 o 17:37

    in reply to: CHLEB TYPU KR-IRL. PODSTAWA TO; ENERGIA !! #46151
    Karol Zgorzec
    Participant

    Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). *****
    2. Gena Janczewska-Korczagin.

    Ja po prostu korzystam z rozumu, ale przede wszystkim poznaję cudze rozumne badania i własne wyniki działania potwierdzające, że np. od cukrzycy można się wybawić nie jedząc mąki- ta wiedza teoretyczna pochodzi z instytutirl, a ja sprawdziłam to w działaniu – jako indywidualny przypadek potwierdzający teorię Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca.

    Co od tego czasu wiem więcej na ten temat?

    Po pierwsze są 3 rodzaje norm wynikowych standardów kwalifikujących pacjenta jako cukrzyka. Moja niewiedza wcześniej była wstydliwa.

    Po drugie nadwaga jest elementem dyskryminacji u nas nawet przez diabetyków, doświadczyłam tego, a nie mogłam mieć pięknej sylwetki (to obraz zaledwie) bo doświadczałam potwornego głodu. Nikt na ten temat nie rozmawia z pacjentem jak pokonać głód.

    Po trzecie nie wiedziałam co jeść, nie rozróżniałam niskich węglowodanów od węglowodanów wysokich a nie chciałam wpisywać się jako człowiek chory ( i )

    Po czwarte uzależniony od choroby i tabletek. Wiele ludzi umiera na raka trzustki- w tym członkowie mojej rodziny którzy byli chorzy na cukrzycę. Nie mnie sądzić o sposobie terapii medycznej, ale na dziś wiem jedno- pacjent jak współpracuje np z lekarzem rodzinnym i Instytutem im prof Ryszarda Lorenca i chce być niezależny i silny to wszystko w jego rękach, a przede wszystko w jego rozumie po to aby skorzystać z rozumu innych badaczy i sprawdzić to na sobie.

    Dlaczego widzę problem w dietetykach- oni mierzą ilość węglowodanów w kromce chleba, która jest na zewnątrz mojej osoby, nazywają to I.G.

    Natomiast wszystkie analizy ( instytutirl ) oparte są na ICH Indeksie Żywieniowym- a to ogromna różnica, ja dzięki konsultacjom dowiedziałam się o tym, że mam wiele bakterii w przewodzie pokarmowym i mogę ilość szkodliwych zmniejszyć znacznie jedząc sól kamienną i cebulę!!!! A dlaczego potrzebna jest zdrowa i prosta bez dodatków niszczących mój organizm kapusta kiszona i kiszone ogórki????

    A dlaczego trzeba najpierw zaczynać od pieczenia chlebka KR-IRL z kaszy, a nie mąki? Bo to są niskie węglowodany których potrzebuje nasz mózg. Bez pomocy Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca nie poradziłabym sobie. Bardzo jestem Wam wdzięczna- Szanowni Ludzie Instytutu.

    23 października 2011 o 17:37

    in reply to: CHLEB TYPU KR-IRL. PODSTAWA TO; ENERGIA !! #46150
    Karol Zgorzec
    Participant

    Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). *****
    1. Gena Janczewska-Korczagin.

    Czy wiecie o tym że cukrzycę typu 2 i plagę otyłości wywołuje alergia na mąkę ???? Ja też o tym wcześniej nie wiedziałam. A zaczęło się od tego, że byłam wiecznie głodna i ciągle chciałam jeść!!! Tylko że ja nie byłam świadoma tego, że cierpię z powodu głodu jakościowego!!!

    No i tak trafiłam w Internecie przez Google na Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Kupiłam ich książkę: Poradnik żywieniowy człowieka w XXI wieku. I okazało się, że kryterium indeksu glikemicznego u nich nie istnieje, ale za to istnieje kryterium jakości jedzenia wg Indeksu Żywieniowego.

    Ta różnica była dla mnie bardzo ciekawa. Kupiłam ich książkę, a tam na przedostatniej stronie jest przepis na chlebek z ryżu i kaszy jaglanej po jedzeniu którego ponad miesiąc zaczął mi spadać mierzony codziennie poziom cukru. No i po rozmowach ze wszystkimi mi znanymi, którzy powiedzieli że chyba muszę przejść na insulinę- zdenerwowana zadzwoniłam do dra Jarosława Michała z Instytutu i on zszokował mnie informacją o alergii na mąkę.

    I kto by pomyślał, że nasza cywilizacja wychowana na kulturze mąki od tej mąki może mieć alergię??? No i zaczęłam już jeść chleb na otyłość przysłany wg przepisu KR- IRL. Przestałam brać tabletki od cukrzycy typu 2.

    Chlebek jest smaczny i sycący, sama go piekę sobie. ( instytutirl )

    No i stosując się diety Instytutu i przepisu na chleb KL-IRL w ciągu 3 miesięcy ( nie jedząc tabletek od cukrzycy ) schudłam około 8 kg. Przestałam brać leki od nadciśnienia – okazały się niepotrzebne. Po 6 miesiącach schudłam 30 kg. Teraz zostało mi do zrzucenia tylko 15 kilogramów!!!! To niewiarygodne, ale czuję się fantastycznie, jestem silna i zdrowa.

    Życie dla każdego z nas okazało się trudne, w biegu, dzisiaj już chyba szybciej biegniecie???? Cywilizacja przyspieszyła…. więc zaczęliśmy jeść co popadnie pod rękę. Wszechświat stworzył najbardziej idealną i samodzielną jednostkę we wszechświecie do jego ochrony- tego Wszechświata- to ty człowiek i ja człowiek. Inni ludzie. Wszechświat potrzebuje naszego rozumu, a nie kilogramów, więc nie niszczmy siebie i wykorzystajmy naturę człowieka, ot chociażby po to aby nie jeść wysokich węglowodanów tylko jeść NISKIE WĘGLOWODANY!!

    Więc proszę was wszystkich, zadbajcie o siebie sami, nauczcie się żyć w zgodzie z naturą Indeksu Żywieniowego i zgodnie z naturą we Wszechświecie, gdzie celem w sobie nie jest jedzenie tylko zaspokajanie potrzeby żywienia, aby trwać w sposób rozumny.

    Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca -to jedyna instytucja, której zależy na człowieku, na sile rozumu jego przetrwania. Niektórzy słuchając mnie odbierają mnie jako członka jakiejś sekty!!! Ludzie kochani to rozum tak nakazuje! A to jest takie proste, upiec chlebek, jeść go i nie czuć głodu. A głód powoduje strach, który paraliżuje rozum.

    Ale głód można pokonać w prosty sposób, dzięki Instytutowi Naukowo Badawczemu im prof. Ryszarda Lorenca. Nie znam twarzy nikogo z nich. Ani dra Jarosława Michała- który jest zawsze z pomocą i daje mi poczucie bezpieczeństwa dając bardzo pożyteczne, racjonalnie uzasadnione badaniami informacje. Bardzo dziękuję Wam wszystkim z Instytutu za pomoc.

    To jeszcze nie koniec moich zmagań, one ciągle trwają, ale ja jestem zdrowa i silna. Bardzo dziękuję i liczę jeszcze na wsparcie i pomoc telefoniczną dra Jarosława Michała wyprowadzającego mnie z zamętu około medycznego. Życzę wszystkim dokonania samodzielnego wyboru. Ale aby go dokonać- młodzież musi sama poznać reguły przyrody i reguły żywienia człowieka, aby połączyć to wszystko w swoim rozumie- uważam że należy włączyć to w podstawy programowe nauczania przyrody.

    1 października 2011 o 18:09

    in reply to: CHLEB TYPU KR-IRL. PODSTAWA TO; ENERGIA !! #46481
    Karol Zgorzec
    Participant

    Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). *****
    1. Gena Janczewska-Korczagin.

    Czy wiecie o tym że cukrzycę typu 2 i plagę otyłości wywołuje alergia na mąkę ???? Ja też o tym wcześniej nie wiedziałam. A zaczęło się od tego, że byłam wiecznie głodna i ciągle chciałam jeść!!! Tylko że ja nie byłam świadoma tego, że cierpię z powodu głodu jakościowego!!!

    No i tak trafiłam w Internecie przez Google na Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Kupiłam ich książkę: Poradnik żywieniowy człowieka w XXI wieku. I okazało się, że kryterium indeksu glikemicznego u nich nie istnieje, ale za to istnieje kryterium jakości jedzenia wg Indeksu Żywieniowego.

    Ta różnica była dla mnie bardzo ciekawa. Kupiłam ich książkę, a tam na przedostatniej stronie jest przepis na chlebek z ryżu i kaszy jaglanej po jedzeniu którego ponad miesiąc zaczął mi spadać mierzony codziennie poziom cukru. No i po rozmowach ze wszystkimi mi znanymi, którzy powiedzieli że chyba muszę przejść na insulinę- zdenerwowana zadzwoniłam do dra Jarosława Michała z Instytutu i on zszokował mnie informacją o alergii na mąkę.

    I kto by pomyślał, że nasza cywilizacja wychowana na kulturze mąki od tej mąki może mieć alergię??? No i zaczęłam już jeść chleb na otyłość przysłany wg przepisu KR- IRL. Przestałam brać tabletki od cukrzycy typu 2.

    Chlebek jest smaczny i sycący, sama go piekę sobie. ( instytutirl )

    No i stosując się diety Instytutu i przepisu na chleb KL-IRL w ciągu 3 miesięcy ( nie jedząc tabletek od cukrzycy ) schudłam około 8 kg. Przestałam brać leki od nadciśnienia – okazały się niepotrzebne. Po 6 miesiącach schudłam 30 kg. Teraz zostało mi do zrzucenia tylko 15 kilogramów!!!! To niewiarygodne, ale czuję się fantastycznie, jestem silna i zdrowa.

    Życie dla każdego z nas okazało się trudne, w biegu, dzisiaj już chyba szybciej biegniecie???? Cywilizacja przyspieszyła…. więc zaczęliśmy jeść co popadnie pod rękę. Wszechświat stworzył najbardziej idealną i samodzielną jednostkę we wszechświecie do jego ochrony- tego Wszechświata- to ty człowiek i ja człowiek. Inni ludzie. Wszechświat potrzebuje naszego rozumu, a nie kilogramów, więc nie niszczmy siebie i wykorzystajmy naturę człowieka, ot chociażby po to aby nie jeść wysokich węglowodanów tylko jeść NISKIE WĘGLOWODANY!!

    Więc proszę was wszystkich, zadbajcie o siebie sami, nauczcie się żyć w zgodzie z naturą Indeksu Żywieniowego i zgodnie z naturą we Wszechświecie, gdzie celem w sobie nie jest jedzenie tylko zaspokajanie potrzeby żywienia, aby trwać w sposób rozumny.

    Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca -to jedyna instytucja, której zależy na człowieku, na sile rozumu jego przetrwania. Niektórzy słuchając mnie odbierają mnie jako członka jakiejś sekty!!! Ludzie kochani to rozum tak nakazuje! A to jest takie proste, upiec chlebek, jeść go i nie czuć głodu. A głód powoduje strach, który paraliżuje rozum.

    Ale głód można pokonać w prosty sposób, dzięki Instytutowi Naukowo Badawczemu im prof. Ryszarda Lorenca. Nie znam twarzy nikogo z nich. Ani dra Jarosława Michała- który jest zawsze z pomocą i daje mi poczucie bezpieczeństwa dając bardzo pożyteczne, racjonalnie uzasadnione badaniami informacje. Bardzo dziękuję Wam wszystkim z Instytutu za pomoc.

    To jeszcze nie koniec moich zmagań, one ciągle trwają, ale ja jestem zdrowa i silna. Bardzo dziękuję i liczę jeszcze na wsparcie i pomoc telefoniczną dra Jarosława Michała wyprowadzającego mnie z zamętu około medycznego. Życzę wszystkim dokonania samodzielnego wyboru. Ale aby go dokonać- młodzież musi sama poznać reguły przyrody i reguły żywienia człowieka, aby połączyć to wszystko w swoim rozumie- uważam że należy włączyć to w podstawy programowe nauczania przyrody.

    1 października 2011 o 18:09

    in reply to: CHLEB TYPU KR-IRL. PODSTAWA TO; ENERGIA !! #46149
    Karol Zgorzec
    Participant

    Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). *****
    1. Ewa Somrowska.

    W swoim życiu przeszłam tyle diet, że nie sposób zliczyć na palcach. Począwszy od 3 dniówek, a skończywszy na 6 tygodniowym głodzeniu się. Efektem na dzień dzisiejszy jest, a raczej była spora nadwaga i początki cukrzycy.

    Zdeterminowana swoim wyglądem i samopoczuciem zaczęłam przeszukiwać internet w nadziei, że teraz coś znajdę. Coś , co pomoże wygrać mi ze swoimi słabościami…..! I znalazłam.

    Indeks Żywieniowy. Instytut IRL Kraków, który stał się dla mnie wybawicielem. Nie będę tu opisywała szczegółów. Każdy może znaleźć informacje w internecie lub kupić książkę (bardzo pomocna).

    Instytut propaguje jedzenie chleba KR-IRL, wspaniała receptura. Na długie godziny pozostaję syta. Jest smaczny. Nie wymaga dużego nakładu finansowego. Moj trzyletni wnuk zajada ten chlebek ze smakiem !!

    Poza tym sposób żywienia polega na tym, by jeść kasze, owoce, warzywa.
    Odrzucić należy cukier i mąkę. (instytutirl)

    Ktoś zaraz krzyknie-mąkę?! Jak to? mam nie jeść nic co zawiera make? Ano tak. I uwierzcie mi-nawet nie pomyślicie o tych wszystkich rzeczach zawierających mąkę i cukier!!! Mija mi właśnie 2-gi tydzień żywienia wg Indeksu żywieniowego. Cukier już na normalnym poziomie. Schudłam już. Energia mnie rozpiera. Przemierzam codziennie 5 km szybkim krokiem.

    Wcześniej podczas schylania się bolał mnie krzyż. Teraz nic mnie nie boli. Naprawdę jestem ciekawa jak będę się czuła po paru miesiącach takiego żywienia, skoro już po 2-ch tygodniach mogłabym góry przenosić!

    Pozdrawiam 28 czerwca 2011 o 10:20

    in reply to: CHLEB TYPU KR-IRL. PODSTAWA TO; ENERGIA !! #46480
    Karol Zgorzec
    Participant

    Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). *****
    1. Ewa Somrowska.

    W swoim życiu przeszłam tyle diet, że nie sposób zliczyć na palcach. Począwszy od 3 dniówek, a skończywszy na 6 tygodniowym głodzeniu się. Efektem na dzień dzisiejszy jest, a raczej była spora nadwaga i początki cukrzycy.

    Zdeterminowana swoim wyglądem i samopoczuciem zaczęłam przeszukiwać internet w nadziei, że teraz coś znajdę. Coś , co pomoże wygrać mi ze swoimi słabościami…..! I znalazłam.

    Indeks Żywieniowy. Instytut IRL Kraków, który stał się dla mnie wybawicielem. Nie będę tu opisywała szczegółów. Każdy może znaleźć informacje w internecie lub kupić książkę (bardzo pomocna).

    Instytut propaguje jedzenie chleba KR-IRL, wspaniała receptura. Na długie godziny pozostaję syta. Jest smaczny. Nie wymaga dużego nakładu finansowego. Moj trzyletni wnuk zajada ten chlebek ze smakiem !!

    Poza tym sposób żywienia polega na tym, by jeść kasze, owoce, warzywa.
    Odrzucić należy cukier i mąkę. (instytutirl)

    Ktoś zaraz krzyknie-mąkę?! Jak to? mam nie jeść nic co zawiera make? Ano tak. I uwierzcie mi-nawet nie pomyślicie o tych wszystkich rzeczach zawierających mąkę i cukier!!! Mija mi właśnie 2-gi tydzień żywienia wg Indeksu żywieniowego. Cukier już na normalnym poziomie. Schudłam już. Energia mnie rozpiera. Przemierzam codziennie 5 km szybkim krokiem.

    Wcześniej podczas schylania się bolał mnie krzyż. Teraz nic mnie nie boli. Naprawdę jestem ciekawa jak będę się czuła po paru miesiącach takiego żywienia, skoro już po 2-ch tygodniach mogłabym góry przenosić!

    Pozdrawiam 28 czerwca 2011 o 10:20

    in reply to: INDEKS GLIKEMICZNY. #45994
    Karol Zgorzec
    Participant

    MM.2.
    [color=red][b][u]MOTTO: TRAGIFARSA dla otyłych, i NIELOGICZNIE myślących !![/u][/b][/color] 😛

    [u] [b] PODAWANIE TZW. INDEKSU GLIKEMICZNEGO W STOSUNKU DO OK. 30% PRODUKTÓW, TO ZWYCZAJNE BŁĘDY MERYTORYCZNE: [/b] [/u]
    Nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków.

    [b] [u]TEN OSZUKAŃCZY PROCEDER JEST KPINĄ Z INTELIGENCJI WSPÓŁCZESNEGO CZŁOWIEKA !! [/u] [/b]
    Wobec POLAKÓW są to w NAJwyższym stopniu NIEuczciwi, NIKczemni propagatorzy KŁAMSTW, którzy będą postawieni przed SĄDEM.

    [u][b] CI PROPAGATORZY TZW. IG, KŁAMIĄ: [/b] [/u]
    Najzwyczajniej przyczyniając się do wzrostu zachorowań na CUKRZYCĘ TYPU 2, również szerzenia się PLAGI OTYŁOŚCI, a nie wykonywali najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie organizmów żywych. Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

    [u][b] DOPIERO ZAZNAJOMIENIE SIĘ Z TABELAMI IŻ: [/b][/u]
    [color=blue]Produktów sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw. Indeks Żywieniowy tj. IŻ produktu, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej finale rozwiązania w zakresie zwalczania obu chorób. [/color]

    [u][b]TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI: [/b][/u]
    Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

    [u][b]WAŻNE:[/b][/u]
    Naukowcy z IRL KRAKÓW, powinni przy każdej książce w całym Internecie (opinie, recenzje), w każdej księgarni w której są książki o IG wpisać komentarz pokazujący prawdy biologiczne, które zbadali, ale również powinni opisać przy każdej książce z IG, dlaczego Polacy tyją i zaczynają mieć cukrzycę, a powodem jest dostosowanie jadłospisu do tabel z tzw. Indeksem Glikemicznym, pełnych błędów merytorycznych i NIEPRAWD biologicznych.

    [u][b]WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO: [/b][/u]
    Się CHUDNIE, a nadmiar tłuszczu z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).

    [u][b] PRZEKAZ JAKO OSZUKAŃCZY PROCEDER: [/b][/u]
    [color=red]O tzw. indeksie glikemicznym nadaje się, aby zgłosić sprawę do Prokuratury i to natychmiast, a nie żeby Polacy tracili zdrowie. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.[/color] *

    [u][b] KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK: [/b][/u]
    W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

    [u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
    [color=blue][b]INDEKS ŻYWIENIOWY,[/b][/color] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

    [u][b]ZOBACZ TEŻ; [/b][/u] CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: [b][u]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] [/u] [/b] B)
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

    MM.2.
    [b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php

    in reply to: INDEKS GLIKEMICZNY. #45949
    Karol Zgorzec
    Participant

    BH.223.
    [b][u][color=red]MOTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !! [/color] [/u][/b] 😛

    [b][u]ŚWIEŻA MARCHEWKA WG IG = 35 JEST PRODUKTEM NA TZW. SZCZUPLENIE I TO PRAWDA ZNANA:[/u][/b]
    Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.

    [u][b]O CO CHODZI ?![/b] [/u]
    [color=blue]Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza wydzielić się nieco szybciej podnosząc poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma. [/color]

    [u][b] PRAWDA REALNA, WYGLĄDA JEDNAK OTO TAK: [/b] [/u]
    Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili NIC, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction.

    [u][b] GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:[/b][/u]
    Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. *

    [u][b] RADA JEST JEDNA: [/b] [/u]
    Należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na cukrzycę, ludzi wczytujących się w tę wirtualną i bzdurną teorię. Ważne są jednak tzw. [b]NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu,[/b] czyli GLUKOZA naturalna, niezbędne dla naszego mózgu. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

    [u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
    [b][color=blue]INDEKS ŻYWIENIOWY, [/color][/b] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

    [b][u]ZOBACZ TEŻ;[/u] [/b] CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: [b][u]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] [/u] [/b] B)
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

    BH.223.
    [b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php

    in reply to: INDEKS GLIKEMICZNY. #45944
    Karol Zgorzec
    Participant

    ZIEMNIAK. Dieta. Indeks glikemiczny. BŁĘDY w tabelach z IG.
    BH.249.
    [color=red][b][u]MOTTO: Ziemniaki, to OCZYWISTOŚĆ !! [/u] [/b][/color] :woohoo:

    [u][b] WIKIPEDIA: [/b][/u]
    Psianka ziemniak (Solanum tuberosum) to prawidłowa botaniczna nazwa tej rośliny. Najczęściej jednak używany jest synonim tej nazwy; ZIEMNIAK. Jest to gatunek byliny należący do rodziny psiankowatych. Pochodzi z Ameryki Południowej (Peru, Boliwia, Kolumbia, Chile). Obecnie rozprzestrzeniony na całym świecie jako roślina uprawna. Bulwy po ugotowaniu stanowią cenny pokarm człowieka. Pozostałe części rośliny są trujące. Popularnymi potrawami z ziemniaków są frytki, chipsy i kopytka. Ziemniak jest też ważną rośliną pastewną, jako gotowany był podstawą tradycyjnej metody żywienia świń. Jest ważną rośliną przemysłową, używa się go do produkcji spirytusu, mączki ziemniaczanej, która jest niemalże czystą skrobią. Wartości odżywcze w 100 g surowych ziemniaków: energia: ziemniaki wczesne 293 kJ (69 kcal) ziemniaki późne 357 kJ (84 kcal) białko: 2 g węglowodany: 19 g tłuszcze: 0 g błonnik: 3,1 g

    [u][b] IRL KRAKÓW: [/b]
    [/u][color=blue]Ziemniak ugotowany lub pieczony, podnosi poziom cukru o ok. 12-25% wzrostu po spożyciu, max. po ok. 30 min., czyli nie od razu, i wchłania się stosunkowo szybko. Ugotowany zbity ok. 16% wzrostu, ugotowany sypki ok. 25%, natomiast PIECZONY ok. 12% wzrostu po spożyciu. Są to tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić WŁASNYM glukometrem i NIE jest to TRUDNE !! Wobec tego ziemniak powinien być jako produkt żywieniowy; ZALECANY lub DOZWOLONY. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.[/color]

    [u] [b]FRYTKI ZAWIERAJĄ TŁUSZCZ, ALE WĘGLOWODANY WYŁĄCZNIE Z ZIEMNIAKA: [/b]
    [/u]Których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

    [u][b]ODPOWIEDŹ JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA: [/b] [/u]
    Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy badania wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba zweryfikować, również uwiarygodnić, w trosce o własne zdrowie i Ew. wyniki sportowe.

    [u][b]PUENTA: [/b] [/u]
    ZIEMNIAK to warzywo po którym się NIE tyje, a więc biologiczne REALIA !! *

    [u][b]NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY: [/b] [/u]
    O ziemniakach i nie tylko o ziemniakach, rozpowszechniają jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !!

    [u][b] GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE: [/b]
    [/u][color=red]Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. [/color]

    [u][b] PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE: [/b] [/u]
    Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, piszą oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma; jednak PROKURATURA zna IP komputerów. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo omawiają PRAWDY biologiczne, które zbadali. Warto !!

    [u][b]ZOBACZ TEŻ; [/b][/u] CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: [b] [u]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] [/u] [/b] B)
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

    BH.249.
    [b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php

    in reply to: CHLEB TYPU KR-IRL. PODSTAWA TO; ENERGIA !! #45938
    Karol Zgorzec
    Participant

    Indeks Glikemiczny. Błędy i NIEPRAWDY to standard w IG.
    MM.4.
    [b][u][color=red]Temat: PSEUDO metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !! [/color] [/u][/b] 😛

    [b][u]POLACY CHCĄ BYĆ SZCZUPLI I ZDROWI DLATEGO MÓWIĄ; DOŚĆ SZERZENIA NIEPRAWD I KŁAMSTW: [/u] [/b]
    Ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.

    [b][u]DWA NIEZALEŻNE OŚRODKI DIABETOLOGICZNE:[/u] [/b]
    Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.

    [u][b] PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJĄCYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE: [/b] [/u]
    [color=red]Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych. [/color]

    [u][b] WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO: [/b] [/u]
    Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.

    [b][u]MOTTO: Indeks Glikemiczny. To błędy merytoryczne i NIEPRAWDY biologiczne.[/u][/b] :angry:

    [b] [u]PRZYKŁAD 1:[/u] [/b]
    Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna NIEPRAWDA.

    [b] [u]PRZYKŁAD 2: [/u][/b]
    FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

    [b][u]ODPOWIEDŹ JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA: [/u][/b]
    [color=blue] Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. [/color]

    [b][u] TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI: [/u][/b]
    Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. _______: [b] PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku.[/color] [/b] Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

    [b][u] DLATEGO TEŻ PIEWCY TZW. IG CZUJĄC SIĘ ZDEMASKOWANYMI PROPAGATORAMI KŁAMSTW: [/u][/b]
    Swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

    [b][u] NOTARIUSZ KOMPLETUJE TEŻ MATERIAŁY, POKAZUJĄCE PRÓBY DYSKREDYTACJI: [/u] [/b]
    [color=red]I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU). [/color]

    [b] [u]ZASADY, TEORIE I DZIESIĄTKI SPRZECZNYCH ZE SOBĄ TABEL: [/u] [/b]
    Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRAWD czyli prostackie OSZUSTWO !! Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

    [b] [u]PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE: [/u] [/b]
    Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !!

    [b] [u]KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK: [/u] [/b]
    [color=blue]W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież. [/color]

    [u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
    [b][color=blue]INDEKS ŻYWIENIOWY,[/color][/b] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

    [b][u]ZOBACZ TEŻ;[/u] [/b] Prawdy biologiczne wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: [u][b]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color][/b][/u] B)
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

    MM.4.
    [b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php

    in reply to: INDEKS GLIKEMICZNY. #45936
    Karol Zgorzec
    Participant

    BH.210.
    [b][u][color=red]MOTTO: Błędy merytoryczne, czyli Indeks Glikemiczny. [/color][/u] [/b] 😛

    [b][u]CZEKOLADA GORZKA: [/u] [/b]
    Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

    [b][u]PRZYKŁAD: [/u] [/b]
    Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22.

    [u][b] PRAWDA RZECZYWISTA WYGLĄDA JEDNAK, OTO TAK: [/b] [/u]
    [color=red]Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. [b]42% wzrostu,[/b] a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ. Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste. [/color]

    [u][b] CZEKOLADA TAK ZAKWALIFIKOWANA, JEST NAJLEPSZYM PRZYKŁADEM NA BRAK BADAŃ: [/b]
    [/u]I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji NISKICH węglowodanów. *

    [u][b] GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE: [/b] [/u]
    Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

    [u][b]CZEKOLADA GORZKA: to[/b] [/u]
    [b]35-40% cukru,[/b] biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości, i cukrzycy typu 2, [b]40% tłuszczu,[/b] nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. trans !! Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !!

    Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, smaczniejsze. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

    [u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
    [b][color=blue]INDEKS ŻYWIENIOWY, [/color] [/b] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
    IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

    [u][b]ZOBACZ TEŻ;[/b][/u] CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
    Książka, pt._______: [b][u]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] [/u] [/b] B)
    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
    Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

    BH.210.
    [b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)