- This topic has 6 replies, 2 voices, and was last updated 13 years, 11 months ago by Karol Zgorzec.
-
AuthorPosts
-
11 kwietnia 2010 at 19:39 #45934Karol ZgorzecParticipant
Indeks Glikemiczny. Błędy i NIEPRAWDY to standard w IG.
MM.4.
[b][u][color=red]Temat: PSEUDO metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !! [/color] [/u][/b] 😛[b][u]POLACY CHCĄ BYĆ SZCZUPLI I ZDROWI DLATEGO MÓWIĄ; DOŚĆ SZERZENIA NIEPRAWD I KŁAMSTW: [/u] [/b]
Ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.[b][u]DWA NIEZALEŻNE OŚRODKI DIABETOLOGICZNE:[/u] [/b]
Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.[u][b] PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJĄCYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE: [/b] [/u]
[color=red]Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych. [/color][u][b] WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO: [/b] [/u]
Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.[b][u]MOTTO: Indeks Glikemiczny. To błędy merytoryczne i NIEPRAWDY biologiczne.[/u][/b] :blink:
[b] [u]PRZYKŁAD 1:[/u] [/b]
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna NIEPRAWDA.[b] [u]PRZYKŁAD 2: [/u][/b]
FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.[b][u]ODPOWIEDŹ JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA: [/u][/b]
[color=blue] Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. [/color][b][u] TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI: [/u][/b]
Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. _______: [b] PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku.[/color] [/b] Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.[b][u] DLATEGO TEŻ PIEWCY TZW. IG CZUJĄC SIĘ ZDEMASKOWANYMI PROPAGATORAMI KŁAMSTW: [/u][/b]
Swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.[b][u] NOTARIUSZ KOMPLETUJE TEŻ MATERIAŁY, POKAZUJĄCE PRÓBY DYSKREDYTACJI: [/u] [/b]
[color=red]I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU). [/color][b] [u]ZASADY, TEORIE I DZIESIĄTKI SPRZECZNYCH ZE SOBĄ TABEL: [/u] [/b]
Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRAWD czyli prostackie OSZUSTWO !! Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.[b] [u]PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE: [/u] [/b]
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !![b] [u]KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK: [/u] [/b]
[color=blue]W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież. [/color][u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
[b][color=blue]INDEKS ŻYWIENIOWY,[/color][/b] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.[b][u]ZOBACZ TEŻ;[/u] [/b] Prawdy biologiczne wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: [u][b]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color][/b][/u] B)
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRLMM.4.
[b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php11 kwietnia 2010 at 23:29 #45935AneriteParticipantIndeks glikemiczny nie zostal wymyslony w Polce przez handel, ale przez kanadyjskich naukowcow z Toronto: Dr. Davida J. Jenkinsa z zespolem – w latach 1980-81. Indeks jest brany pod uwage we wszystkich cywilizowanych krajach swiata i zostal stworzony celem pomocy chorym na cukrzyce. W indeksie brane sa pod uwage wylacznie weglowodany, nie cukier ani tluszcz, tylko weglowodany, czyli skrobia.
Praktycznie indeks jest dosc trudny do stosowania, poniewaz odmiany tego samego produktu daja inny indeks, np. kazdy gatunek ryzu ma inny, a gatunkow ryzu na swiecie jest kilkaset. Z powodu roznic produktow moga nastapic nieporozumienia i manipulacje handlowe, szczegolnie przez hanlarzy nieorientujacych sie w sprawach naukowych. Podobnie jest z produktami z soi. Soja jak wiadomo jest bardzo zdrowa, ale przerobiona na rozne produkty juz nie, traci ona wszelkie zdrowe wlasnosci, a nawet w pewnych przypadkach moze byc szkodliwa. Przepraszam za dygresje, ale to wlasnie przyklad, jak handel manipuluje pseudonaukowymi informacjami dla swoich potrzeb.
Wypowiedz pani Karli jest nietylko w bardzo napastliwym i niegrzecznym tonie, ale wogole bez zadnych podstaw naukowych. Handel napewno robi nieuczciwe posuniecia, glownie dla zysku ale i z braku rzetelnej wiedzy. Klamliwe oswiadczenia moga byc podstawa do sprawy sadowej, ale dopiero wtedy, gdy zostanie udowodniona szkodliwosc na konkretnych przykladach. To bedzie raczej trudne do udowodnienia i jesli beda jakies zmiany, to np. zakaz uzywania blednych informacji przez handel i prawdopodobnie na tym sie skonczy.
Indeks glikemiczny jest naukowo udowodniony i wlasciwie stosowany sluzy pomoca a nie odwrotnie, choc klopotliwy w uzyciu. Proponowane wydawnictwa czy inne indeksy mozna sobie poczytac, ale nie maja one odpowiednich podstaw naukowych.
Wypowiadac sie mozna w roznych sprawach na necie, ale takie zasadnicze twierdzenia przez laikow budza niedowierzanie. Ton pani K jest takze bardzo nieodpowiedni i jest to typowa nietykieta. Wszystko mozna powiedziec, w co sie wierzy, tylko w odpowiedni sposob. Osobiste napady na osoby czy organizacje mijaja sie z celem i budza opory a takze gleboki niesmak.
Kto chce poznac znaczenie indeksu glikemicznego, to moze sobie poczytac na Google pod haslem: „indeks glikemiczny” (w j. polskim) oraz „glykemic index”(w. j. angielskim), gdzie sa podane naukowe prawdy przez Wikipedie w obu wydaniach jezykowych, bardzo zgodne zreszta, zamiast wierzyc w pseudonaukowe wywody na forum w tendencyjnym i niegrzecznym tonie w dodatku. Pozdrawiam, Anerite.11 kwietnia 2010 at 23:47 #45936Karol ZgorzecParticipantBH.210.
[b][u][color=red]MOTTO: Błędy merytoryczne, czyli Indeks Glikemiczny. [/color][/u] [/b] 😛[b][u]CZEKOLADA GORZKA: [/u] [/b]
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.[b][u]PRZYKŁAD: [/u] [/b]
Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22.[u][b] PRAWDA RZECZYWISTA WYGLĄDA JEDNAK, OTO TAK: [/b] [/u]
[color=red]Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. [b]42% wzrostu,[/b] a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ. Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste. [/color][u][b] CZEKOLADA TAK ZAKWALIFIKOWANA, JEST NAJLEPSZYM PRZYKŁADEM NA BRAK BADAŃ: [/b]
[/u]I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji NISKICH węglowodanów. *[u][b] GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE: [/b] [/u]
Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.[u][b]CZEKOLADA GORZKA: to[/b] [/u]
[b]35-40% cukru,[/b] biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości, i cukrzycy typu 2, [b]40% tłuszczu,[/b] nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. trans !! Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !!Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, smaczniejsze. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
[u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
[b][color=blue]INDEKS ŻYWIENIOWY, [/color] [/b] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.[u][b]ZOBACZ TEŻ;[/b][/u] CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: [b][u]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] [/u] [/b] B)
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRLBH.210.
[b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php12 kwietnia 2010 at 03:27 #45937AneriteParticipantPowtarzanie podanego juz tekstu nie jest argumentem w dyskusji, natomiast sugeruje, ze ktos nie doczytal albo nie zrozumial zawartej tresci i podpowiadanie jest danie komus do zrozumienia ze…
Obojetnie, czy mam zamiar dyskutowc jakis temat, czy nie, ja zawsze czytam z uwaga, co ktos napisal i oczekuje raczej konkretnych argumentow, a nie powtarzania, bo ja raczej rozumiem, co juz ktos napisal i do tego sie odnosze.Indeks glykemiczny dotyczy wylacznie weglowodanow, czyli skrobii, o czym informuje Wikipedia. Typowe produkty zywnosciowe zawierajace duzo weglowodanow to wszelkie zboza i wypieki oraz maczne potrawy jak makarony, kluski itd. takze ziemniaki, kasze i w duzej mierze kukurydza, m.in. Takze do weglowodanow zalicza sie cukier. Jak sie ma do tego czekolada?
Rola handlu owszem ma duzy wplyw na decyzje, co jesc, a co nie, ale w stosunku do osob, ktore nie posiadaja zadnych wiadomosci na temat odzywiania i handel sekunduje ich upodobanium. Tu jednak radze przeczytac moja pierwsza wypowiedz dokladnie, bez obrazy, poniewaz „odpowiedz” swiadczy o tym, ze ktos wlasnie nie zrozumial, co pisalam.Jednak nie tylko handel mozna winic za problemy zdrowotne lydzi. My, Polacy bardzo lubimy ziemniaki i to duzo, wszelkiego rodzaju pieczywo, w tym chleby i slodkie wypieki, kluski itp. Bez specjalnych zabiegow ludzie sami nabawiaja sie cukrzycy typu 2, bo kto ma wrodzona, to cos innego. Jedzenie w nadmiarze produktow zawierajacych weglowodany prowadzi do otylosci i cukrzycy. Przyznac trzeba, ze Polacy kochaja jesc i to duzo i to wlasnie wiecej niezdrowych produktow. Jak sie czyta wypowiedzi na roznych forach, co przygotowano na przyjecie z okazji chrzcin, swiat i innych okazji, to wprost wlosy staja na glowie. Jak mozna tyle jesc? Trzeba zrozumiec narodowe przyzwyczajemia zywnosciowe i upodobania, a handel, choc sporo, to jednak nie ponosi calej winy. Trzeba zrozumiec, co sie je i ile i przestawic sie na zdrowe zywienie, nie przekraczac poziomu kalorii, ale przyzwyczajenie jest druga natura czlowieka. Zanim sie utyje i dostanie cukrzycy B, trzeba jesc z umiarem i nie dac sie manipulowac nikomu. Czy ktos zmusza kogos do pieczenia kilku tortow i podania kilkunastu potraw miesnych i innych na tej samej imprezie? A jakby tak mniej tuczacych potraw, a wiecej zdrowych jarzyn i surowek? A jakby tak zamiast zrec tonami do poznej nocy urzadzic przyjecie 2 godzinne z przewaga zdrowych produktow? Ale nie w Polsce, niestety. Trzeba sie zastawic, ale sie postawic, cos zdrowego i mniej to obraza majestatu. Na zakonczenie, jak ktos nie rozumie tematu, to lepiej nic nie pisac.
12 maja 2010 at 16:44 #45944Karol ZgorzecParticipantZIEMNIAK. Dieta. Indeks glikemiczny. BŁĘDY w tabelach z IG.
BH.249.
[color=red][b][u]MOTTO: Ziemniaki, to OCZYWISTOŚĆ !! [/u] [/b][/color] :woohoo:[u][b] WIKIPEDIA: [/b][/u]
Psianka ziemniak (Solanum tuberosum) to prawidłowa botaniczna nazwa tej rośliny. Najczęściej jednak używany jest synonim tej nazwy; ZIEMNIAK. Jest to gatunek byliny należący do rodziny psiankowatych. Pochodzi z Ameryki Południowej (Peru, Boliwia, Kolumbia, Chile). Obecnie rozprzestrzeniony na całym świecie jako roślina uprawna. Bulwy po ugotowaniu stanowią cenny pokarm człowieka. Pozostałe części rośliny są trujące. Popularnymi potrawami z ziemniaków są frytki, chipsy i kopytka. Ziemniak jest też ważną rośliną pastewną, jako gotowany był podstawą tradycyjnej metody żywienia świń. Jest ważną rośliną przemysłową, używa się go do produkcji spirytusu, mączki ziemniaczanej, która jest niemalże czystą skrobią. Wartości odżywcze w 100 g surowych ziemniaków: energia: ziemniaki wczesne 293 kJ (69 kcal) ziemniaki późne 357 kJ (84 kcal) białko: 2 g węglowodany: 19 g tłuszcze: 0 g błonnik: 3,1 g[u][b] IRL KRAKÓW: [/b]
[/u][color=blue]Ziemniak ugotowany lub pieczony, podnosi poziom cukru o ok. 12-25% wzrostu po spożyciu, max. po ok. 30 min., czyli nie od razu, i wchłania się stosunkowo szybko. Ugotowany zbity ok. 16% wzrostu, ugotowany sypki ok. 25%, natomiast PIECZONY ok. 12% wzrostu po spożyciu. Są to tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić WŁASNYM glukometrem i NIE jest to TRUDNE !! Wobec tego ziemniak powinien być jako produkt żywieniowy; ZALECANY lub DOZWOLONY. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.[/color][u] [b]FRYTKI ZAWIERAJĄ TŁUSZCZ, ALE WĘGLOWODANY WYŁĄCZNIE Z ZIEMNIAKA: [/b]
[/u]Których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.[u][b]ODPOWIEDŹ JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA: [/b] [/u]
Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy badania wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba zweryfikować, również uwiarygodnić, w trosce o własne zdrowie i Ew. wyniki sportowe.[u][b]PUENTA: [/b] [/u]
ZIEMNIAK to warzywo po którym się NIE tyje, a więc biologiczne REALIA !! *[u][b]NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY: [/b] [/u]
O ziemniakach i nie tylko o ziemniakach, rozpowszechniają jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !![u][b] GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE: [/b]
[/u][color=red]Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. [/color][u][b] PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE: [/b] [/u]
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, piszą oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma; jednak PROKURATURA zna IP komputerów. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo omawiają PRAWDY biologiczne, które zbadali. Warto !![u][b]ZOBACZ TEŻ; [/b][/u] CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: [b] [u]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] [/u] [/b] B)
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRLBH.249.
[b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php6 czerwca 2010 at 19:20 #45949Karol ZgorzecParticipantBH.223.
[b][u][color=red]MOTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !! [/color] [/u][/b] 😛[b][u]ŚWIEŻA MARCHEWKA WG IG = 35 JEST PRODUKTEM NA TZW. SZCZUPLENIE I TO PRAWDA ZNANA:[/u][/b]
Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.[u][b]O CO CHODZI ?![/b] [/u]
[color=blue]Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza wydzielić się nieco szybciej podnosząc poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma. [/color][u][b] PRAWDA REALNA, WYGLĄDA JEDNAK OTO TAK: [/b] [/u]
Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili NIC, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction.[u][b] GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:[/b][/u]
Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. *[u][b] RADA JEST JEDNA: [/b] [/u]
Należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na cukrzycę, ludzi wczytujących się w tę wirtualną i bzdurną teorię. Ważne są jednak tzw. [b]NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu,[/b] czyli GLUKOZA naturalna, niezbędne dla naszego mózgu. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.[u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
[b][color=blue]INDEKS ŻYWIENIOWY, [/color][/b] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.[b][u]ZOBACZ TEŻ;[/u] [/b] CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: [b][u]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] [/u] [/b] B)
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRLBH.223.
[b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php13 grudnia 2010 at 02:16 #45994Karol ZgorzecParticipantMM.2.
[color=red][b][u]MOTTO: TRAGIFARSA dla otyłych, i NIELOGICZNIE myślących !![/u][/b][/color] 😛[u] [b] PODAWANIE TZW. INDEKSU GLIKEMICZNEGO W STOSUNKU DO OK. 30% PRODUKTÓW, TO ZWYCZAJNE BŁĘDY MERYTORYCZNE: [/b] [/u]
Nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków.[b] [u]TEN OSZUKAŃCZY PROCEDER JEST KPINĄ Z INTELIGENCJI WSPÓŁCZESNEGO CZŁOWIEKA !! [/u] [/b]
Wobec POLAKÓW są to w NAJwyższym stopniu NIEuczciwi, NIKczemni propagatorzy KŁAMSTW, którzy będą postawieni przed SĄDEM.[u][b] CI PROPAGATORZY TZW. IG, KŁAMIĄ: [/b] [/u]
Najzwyczajniej przyczyniając się do wzrostu zachorowań na CUKRZYCĘ TYPU 2, również szerzenia się PLAGI OTYŁOŚCI, a nie wykonywali najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie organizmów żywych. Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.[u][b] DOPIERO ZAZNAJOMIENIE SIĘ Z TABELAMI IŻ: [/b][/u]
[color=blue]Produktów sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw. Indeks Żywieniowy tj. IŻ produktu, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej finale rozwiązania w zakresie zwalczania obu chorób. [/color][u][b]TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI: [/b][/u]
Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.[u][b]WAŻNE:[/b][/u]
Naukowcy z IRL KRAKÓW, powinni przy każdej książce w całym Internecie (opinie, recenzje), w każdej księgarni w której są książki o IG wpisać komentarz pokazujący prawdy biologiczne, które zbadali, ale również powinni opisać przy każdej książce z IG, dlaczego Polacy tyją i zaczynają mieć cukrzycę, a powodem jest dostosowanie jadłospisu do tabel z tzw. Indeksem Glikemicznym, pełnych błędów merytorycznych i NIEPRAWD biologicznych.[u][b]WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO: [/b][/u]
Się CHUDNIE, a nadmiar tłuszczu z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).[u][b] PRZEKAZ JAKO OSZUKAŃCZY PROCEDER: [/b][/u]
[color=red]O tzw. indeksie glikemicznym nadaje się, aby zgłosić sprawę do Prokuratury i to natychmiast, a nie żeby Polacy tracili zdrowie. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.[/color] *[u][b] KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK: [/b][/u]
W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.[u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
[color=blue][b]INDEKS ŻYWIENIOWY,[/b][/color] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.[u][b]ZOBACZ TEŻ; [/b][/u] CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: [b][u]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] [/u] [/b] B)
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRLMM.2.
[b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.