Składniki:
- 60 dag filetów
- 2 cebule
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 4 łyżki białego wytrawnego wina
- 1 łyżka jasnego miodu
- 4 łyżki śmietany
- 2 szkl mleka
- 1 kostka bulionu
- 1 cytryna
- kilka listków szałwii
- gałązka koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Filety natrzeć pieprzem po czym zalać je mlekiem.
Następnie na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka, doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym dodać miód.
Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu przez kilka minut.
Wówczas wlać jeszcze śmietanę, wino oraz ocet balsamiczny.
Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Rybę natomiast gotować mleku z dodatkiem kostki rosołowej około 10 minut.
Po tym czasie przełożyć do rondla z sosem i trzymać jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny oraz ziołami.