Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia w musztardowej marynacie, grillowany

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z łososia

     

    Marynata:

  • 2 łyżki ulubionej musztardy
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka czystej wódki
  • estragon, sól do smaku


 

Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć osuszyć, podzielić na porcje. Składniki marynaty zmiksować, polać nią porcje łososia, na 1 godzinę odstawić do lodówki obracając je kilka razy. Piec 5 minut na dobrze nagrzanym grillu skórą na dół polewając pozostała marynatą.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *