Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fettuccine z płynnym sosem

Składniki:

  • 100 g boczku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 150 ml bulionu
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • listki bazylii
  • 400 g makaronu fettuccine
  • 100 g startego sera

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć  boczek pokrojony w kostkę po czym dodać do niego posiekaną cebule i czosnek.
    Trzymać na ogniu około2  minut i zalać bulionem.
    Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz bazylię  i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na ogniu aż sos zgęstnieje i trochę się wygotuje.
    W miedzy czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu wymieszać go z sosem i posypać startym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *