Smakowite, pięknie wyglądające faszerowane papryki przepisu Izy. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa mielonego, cebuli, czosnku noi oczywiście papryki.
Składniki:
- 4 papryki
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- chili
- kawałek parmezanu
Sposób wykonania:
-
Papryki dokładnie umyć po czym ściąć z nich czubki i delikatnie wydrążyć gniazda nasienne.W między czasie obraną cebulę i czosnek drobno posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwa z oliwek.Lekko przesmażyć po czym dodać mięso.Razem trzymać chwilę na małym ogniu.Wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem oraz chilii.Powstałym farszem wypełnić papryki.Ułożyć je na blasze do pieczenia.Posypać starym parmezanem.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Liczba porcji: 4