Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane bakłażany Matyldy

Wypróbuj nasz przepis na znakomite bakłażany faszerowane mięsem mielonym. Pozostałe składniki tego przepisu: żółty ser, pomidory z puszki, czosnek i zioła. 
 

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżeczką oregano
  • 1 łyżeczką bazylii
  • kawałek żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bakłażany dokładnie oczyścić i przekroić wzdłuż na połówki.
    Wówczas delikatnie wydrążyć miąższ.
    Natomiast obraną cebulę o czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Lekko przesmażyć po czym dodać mięso mielone.
    Wymieszać i trzymać na ogniu, aż ładnie zbrązowieje.
    Wówczas dodać pomidory.
    Wymieszać i doprawić do smaku bazylią, oregano, solą i pieprzem.
    Trzymać na ogniu, aż całość zgęstnieje i nadmiar płynu odpruje.
    Wówczas powstałym farszem wypełnić bakłażany.
    Wierzch posypać startym żółtym serem.
    Tak przygotowane bakłażany ułożyć na blasze do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i zapiekać około 15 minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *