Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola duszona z jabłkami

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 3 łyżki wody
  • 2 puszki fasoli konserwowej (czerwona i biała)
  • ½ szklanki keczupu łagodnego lub pikantnego
  • sól
  • cynamon i miód do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Fasole opłukać na sicie z zalewy, pozostawić do obsączenia. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plastry. W rondlu  plastry jabłka podlać 3 łyżkami wody, dusić na małym ogniu 5, 6 minut. Dodać do gotujących się jabłek [pozostałe składniki i mieszając aby nie przywarły  i powoli dusić przez 30 minut. Skorygować smak miodem, cynamonem i solą. Podawać gorące.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *