Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dzwonko z łososia z folii

Poznaj wyjątkowy smak ryb. Znakomite przepisy. Dzwonko z łososia z folii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: dzwonka z łososia, masła, koperku i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 dzwonek z łososia 
  • 3 łyżki soku z cytryny 
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • kilka gałązek natki pietruszki 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Dzwonek delikatnie osuszyć papierem.
    Następnie skropić go sokiem z cytryny i oprószyć do smaku solą oraz pieprzem.
    Ułożyć go na kawałku folii do pieczenia.
    Posypać suszonym koperkiem oraz tymiankiem.
    Natkę pietruszki posiekać i również posypać nią rybę.
    Na koniec położyć na dzwonku kawałek masła.
    Folię szczelnie zakręcić.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
     

Liczba porcji: 1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *