Poznaj wyjątkowy smak ryb. Znakomite przepisy. Dzwonko z łososia z folii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: dzwonka z łososia, masła, koperku i soku z cytryny.
Składniki:
- 1 dzwonek z łososia
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- 1 łyżeczka tymianku
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Dzwonek delikatnie osuszyć papierem.Następnie skropić go sokiem z cytryny i oprószyć do smaku solą oraz pieprzem.Ułożyć go na kawałku folii do pieczenia.Posypać suszonym koperkiem oraz tymiankiem.Natkę pietruszki posiekać i również posypać nią rybę.Na koniec położyć na dzwonku kawałek masła.Folię szczelnie zakręcić.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
Liczba porcji: 1