Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drożdżowe placuszki

Dziś podajemy fajny przepis na smażone placuszki z ciasta drożdżowego. Do ich przyrządzania będziesz potrzebował: mąki, mleka, jajek oraz drożdży. 
 

Składniki:

  • 3 szklanki mąki 
  • 1,5 szklanki letniego mleka 
  • 1 duże jajo
  • 15 g świeżych drożdży
  • szczypta soli
  • małe opakowanie cukru waniliowego 
  • 1-2 łyżki cukru 
  • olej do smażenia 

Sposób wykonania:

  1. Mąkę przesiać do miski z dodatkiem soli.
    Dodać do niej jeszcze cukier oraz cukier waniliowy, przemieszać.
    Następnie wrzucić jeszcze pokruszone drożdże, oraz wlać roztrzepane jajka.
    Nie przerywając mieszania wlewać stopniowo ciepłe mleko.
    Ciasto powinno mięć konsystencję gęstej śmietany.
    Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę aby ciasto wyrosło.
    Wówczas na patelni rozgrzać olej.
    Smażyć na nim placuszki z drożdżowego ciasta, z obu stron na zloty kolor. 
    Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *