Spróbuj przygotować własnoręcznie domowy budyń czekoladowy, bez chemii i konserwantów. Przepis zawiera: mleko, masło, kakao oraz truskawki do podania.
Składniki:
- 1 szkl truskawek
- 2 szkl mleka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżeczki kakao
Sposób wykonania:
-
Do rondelka wlać 1 ½ szkl mleka.Dodać do niego masło oraz cukier.Mieszając trzymać na małym ogniu, aż składniki się ze soną połączą.Gdy mleko zacznie się gotować wówczas dodać resztę mleka wymieszanego z kakaem i mąką ziemniaczaną.Całość energicznie mieszać trzymając nadal na ogniu, aż całość zgęstnieje i powstanie gładki budyń.Wówczas na do pucharków wrzucić kawałki truskawek.Zalać je budyniem i wierzch również udekorować truskawkami.
Liczba porcji: 4