Składniki: 6 białek 1 niepełna szklanka cukru 15 dag suchego maku 15 dag wiórków kokosowych Masa: 0.5 litra mleka 2 budynie śmietankowe w proszku 4 żółtka 3 łyżki cukru 1 kostka masła Dekoracja: 4 opakowania delicji wiśniowych 2 galaretki wiśniowe wydrylowanie wiśnie z kompotu spirytus do skropienia delicji Sposób przyrządzenia: Białka ubijamy z cukrem na…
Kategoria: Do konkursu
Do konkursu
Sałatka z cykorii
by Sławek Ż • • 0 Comments
Do konkursu
Bigosik pieczarkowo-drobiowy
by Wioletta Luter • • 0 Comments
Składniki:
1 opakowanie sos pieczeniowy
30 dag. filetów z kurczaka
25 dag pieczarek
1 zielona papryka
1 cebula
2 łyżki oleju
2 łyżki śmietany
sól, pieprz, słodka papryka w proszku i mąka
Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić w paski, posypać lekko mąką, usmażyć na oleju. Dodać pokrojone pieczarki, paprykę i cebulę dusić 15 min. W międzyczasie przyrządzić sos pieczeniowy wg. przepisu na opakowaniu i dodać go do bigosiku. Przyprawić potrawę solą, pieprzem i papryką. Po odstawieniu z ognia dodać śmietany. Podawać z ryżem.
Przepis nadesłała na ”Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” Wioletta Luter
Do konkursu
Sałatka z groszku
by Wioletta Luter • • 0 Comments
Składniki:
1 szklanka groszku konserwowego
1/2 szklanki ugotowanego ryżu
10 dag żółtego sera
10 dag posiekanych orzechów
2 papryki
10 dag wędliny
3/4 szklanki majonezu
sól, pieprz, dowolne przyprawy
Sposób przyrządzenia:
Wędlinę i ser pokroić w kostkę. Podobnie pokroić oczyszczoną paprykę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać przyprawy, majonez jeszcze raz wszystko wymieszać i posypać orzechami.
Przepis nadesłała na ”Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” Wioletta Luter