Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czerwona kapusta z winogronami

Składniki

  • główka czerwonej kapusty
  • 20 dag zielonych winogron bezpestkowych
  • 2 dag mąki
  • 3 dag masła roślinnego
  • czerwone wytrawne wino
  • sok z cytryny
  • cukier
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Kapustę poszatkować po czym wrzucić do garnka z połową rozgrzanego masła.
      Podlać całość jeszcze winem i dusić na małym ogniu dość często mieszając.
      Na reszcie masła przesmażyć mąkę po czym dodać do kapusty razem z winogronami.
      Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze około 5 minut.
      Po tym czasie doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *