Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowy deser Kasi

Składniki:

 

  • 8 dag mlecznej czekolady
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżka przypraw do pierników
  • 3 żółtka
  • 300 ml śmietany
  • 5 dag białej czekolady
  • 20 ml cointreau

 

 

Sposób wykonania:
Czekoladę roztopić w mleku po czym dodać żółtka oraz przyprawę do pierników.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
W między czasie 200 ml śmietany ubić na sztywno i dodając do czekoladowej masy, delikatnie wymieszać.
Powstały mus chłodzić pod przykryciem ok. 8 godz.
Następnie zagotować śmietanę i rozpuścić w niej białą czekoladę, wówczas zdjąć z ognia i dodać resztę śmietany oraz likier, dokładnie wymieszać.
Mus rozłożyć na talerzach, wokół oblać czekoladowym sosem.

Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Katarzyna S

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *