Składniki:
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki kakao
- 30 dag serka homogenizowanego
- 6 łyżek gotowanego kremu czekoladowego
- 15 dag lekko ubitej śmietanki 30%
- 2 łyżki brany
- 2 białka
- kilka kropi soku z cytryny
- kakao
- czekoladowe sera
- wisienki koktajlowe
Sposób wykonania:
Do kremu czekoladowego dodać serek homogenizowany oraz cukier, całość dokładnie utrzeć na gładką masę, wówczas dodać do niej brandy oraz lekko ubitą śmietankę, delikatnie wymieszać.
Następnie białka ubić z 2-3 kroplami soku z cytryny, wówczas przelać ją do czekoladowej masy, delikatnie połączyć.
Mus przelać do pucharków i wstawić do lodówki na 30 min.
Przed podaniem oprószyć wiórkami czekolady.
Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Viktorię