Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekolada domowa z bakaliami

Składniki:
1 kostka masła
1 kostka margaryny
3 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
8 łyżki dobrego kakao
1 szklanka słodkiej śmietanki
7 szklanek mleka w proszku
½ szklanki orzechów laskowych
½ szklanki rodzynek
½ szklanki migdałów w płatkach

Sposób przyrządzenia:
Przygotować dwa odpowiedniej wielkości garnki emaliowane. Do większego nalewamy taką ilość wody aby po wstawieniu do środka mniejszego wrząca woda nie wylewała się. (łaźnia wodna). Do mniejszego garnka dodajemy wszystkie składniki z wyjątkiem bakalii. Gotująca się w większym garnku woda ogrzewa zawartość mniejszego zabezpieczając przed przywieraniem i przypaleniem produktu. Gdy woda zacznie wrzeć a składniki się rozpuszczą zmniejszamy ogień i mieszając co jakiś czas podgrzewamy przez około 30 – 45 minut. Należy zwracać uwagę aby woda się nie wygotowała. Mieszanie gęstniejącej masy wymaga coraz większego wysiłku należy więc robić to przytrzymując garnki aby nie spowodować i z sunięcia z kuchenki. Pod koniec obróbki cieplnej składników dodajemy bakalie, ich ilość podano orientacyjnie więc zwiększamy lub zmniejszamy ja zależnie od upodobań. Odpowiedniej wielkości brytfannę do ciast wykładamy folią aluminiowa i stale mieszając wylewamy nań masę. Pozostawiamy do zastygnięcia.

Uwaga: celem polepszenia smaku naszej czekolady można dodać w czasie obróbki cieplnej skruszone tabliczki czekolady.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *