Składniki:
- cukinia
- główka sałaty kruchej
- 4 pomidory
- 2 strąki papryki
- 3 małe cebule
- pęczek szczypiorku
- pół pęczka koperku
Sos:
- 3 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki kefiru
- 10 dag rokpola
- vegeta
Sposób wykonania:
Obraną cukinię pokroić wzdłuż na pół, jeszcze raz na pół i pokroić w plasterki.
Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory w cząstki a papryki w paski.
Cebulę pokroić w krążki a szczypiorek i koperek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Majonez wymieszać z kefirem i serem.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny i Vegetą.
Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.