Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z wiśniami Kariny

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1,5 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0, 5 szkl. oleju
  • wiśnie

 

 

Sposób wykonania:
Jajka razem z cukrem ubić do białości po czym nie przerywając mieszania wsypywać stopniowo mąkę oraz proszek do pieczenia.
Na koniec wlać jeszcze ½ skzl. oleju i dokładnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Na cieście ułożyć wydrylowane owoce i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopi i
piec około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *