Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z orzechami Ilony

 

Składniki:

  • mąka pszenna 1/2 kg
  • jajka 4 sztuki
  • masło 150 g
  • cukier 300 g
  • skórka z cytryny 1 łyżka
  • orzechy posiekane 5 łyżek

 

 

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, masła, cukru, 3 jajek i skórki z cytryny (otartej) należy oraz orzechy, zagnieść ciasto. Ciasto należy rozwałkować, następnie wyłożyć na
wysmarować tłuszczem blachę i pokroić w kwadratowe ciasteczka, następnie posmarować roztrzepanym jajkiem. Ciasteczka należy piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do zezłocenia.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *