Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto kakaowe z rodzynkami

Składniki:

  • 5 jajek
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • ¼ l oleju
  • 1 szkl. mleka
  • 300 g mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g kakao
  • 40 g orzechów laskowych
  • masło
  • suchary
  • cukier puder

Sposób wykonania:

  1. Jajka utrzeć z dodatkiem cukru i cukru waniliowego po czym nie przerywając ucierania dodać na zmienię po trochę mleka i oleju.
    Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
    Wrzucić jeszcze orzechy i całość dokładnie wymieszać.
    Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej masłem i posypanej pokruszonymi sucharami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180-190 stopni i piec około 50 minut.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *