Składniki:
- 5 jajek
- 200 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- ¼ l oleju
- 1 szkl. mleka
- 300 g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 40 g kakao
- 40 g orzechów laskowych
- masło
- suchary
- cukier puder
Sposób wykonania:
- Jajka utrzeć z dodatkiem cukru i cukru waniliowego po czym nie przerywając ucierania dodać na zmienię po trochę mleka i oleju.
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Wrzucić jeszcze orzechy i całość dokładnie wymieszać.
Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej masłem i posypanej pokruszonymi sucharami.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180-190 stopni i piec około 50 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.