Składniki:
- 20 dag kaszy gryczanej
- 2 jajka
- 1 białko
- 150 g czekolady gorzkiej
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1/2 szkl otrębów
- 1 łyżka ciemnego kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 płaska łyżeczka sody

Sposób wykonania:
-
Kaszę wrzucić do garnka i ugotować według opisu na opakowaniu.Wówczas ja odcedzić i odstawić do ostygnięcia,W między czasie czekoladę połamać na mniejsze kawałki, które rozpuścić w rondelku.Następnie do kaszy dodać czekoladę, żółtka, miód, jogurt naturalny, otręby, kakao, cynamon i sodę.Całość dokładnie wymieszać na gładkie, jednolite ciasto.Na sam koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę.Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.Gotowe ciasto przelać do formy.Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Liczba porcji: 8